Фестивал Српске Трпезе Лого

Удружење ,,Чувари огњишта“ уз покровитељство Секретаријата за културу Града Београда и подршку Туристичке организације Београда организује манифестацију ,,Фестивал српске трпезе“, која ће се 22. септембра ове године одржати на простору Савске терасе Калемегдана – Београдске тврђаве.

Циљ манифестације је да допринесе очувању нашег гастрономског наслеђа, презентује културу обедовања овдашњих просора уз жељу да фестивал, као вишечулни догађај, учини објединитељски искорак у представљању наше трпезе као истинског српског туристичког бренда и постане традиционално место сусрета домаћина и гостију на културној и туристичкој мапи града Београда.

Фестивал негује особености и обичаје српске трпезе кроз векове комбинујући је са духовним доживљајима, традиционалном и изворном српском музиком, уметничким приказима, народном ношњом, појањем и фоклором… Пример тога је и крсна слава која је као једини елемент нематеријалне културне баштине Србије уписан на Унескову Репрезентативну листу.

Кроз различите активности у излагачком, такмичарском, едукативном и културном програму посетиоцима фестивала представиће се велики број учесника и излагача. На једном месту биће актуелни прваци и уваженији такмичари са различитих манифестација у Србији, као и произвођачи хране и пића којима се Србија поноси.

Датум одржавања:
22. Септембар 2018. (субота)

Трајање:
11 – 21 час

УЛАЗ БЕСПЛАТАН

Добродошли на Фестивал по вашем укусу!