Фестивал Српске Трпезе Лого

Удружење ,,Чувари огњишта“ уз покровитељство Министарствa трговине, туризма и телекомуникација, организује манифестацију ,,Фестивал српске трпезе“, која ће се 10 и 11. септембра ове године одржати у Тржном центру БИГ Раковица.

Циљ манифестације је да допринесе очувању нашег гастрономског наслеђа, презентује културу обедовања овдашњих простора уз жељу да фестивал, као вишечулни догађај, учини објединитељски искорак у представљању наше трпезе као истинског српског туристичког бренда и постане традиционално место сусрета домаћина и гостију на културној и туристичкој мапи Србије.

Фестивал негује особености и обичаје српске трпезе кроз векове комбинујући је са духовним доживљајима, традиционалном и изворном српском музиком, уметничким приказима, народном ношњом, појањем и фолклором… Пример тога је и крсна слава која је као елемент нематеријалне културне баштине Србије уписана на Унескову Репрезентативну листу.

Кроз различите активности у излагачком, такмичарском, едукативном и културном програму посетиоцима фестивала представиће се велики број учесника и излагача. На једном месту биће актуелни прваци и уваженији такмичари са различитих манифестација у Србији, као и произвођачи хране и пића којима се Србија поноси.

Датум одржавања:
10 и 11. септембар 2022. (субота и недеља)

Трајање:
10 – 22 часа

УЛАЗ БЕСПЛАТАН

Добродошли на Фестивал по вашем укусу!

BIG Rakovica