Туристичка организација Пирот

 

 

П  И  Р  О Т,  СУНЧАНА СТРАНА СРБИЈЕ

Туристичка организација Пирот има за свој основни циљ развој, унапређење, промоцију туризма, као  и очување и заштиту туристичких вредности на територији општине Пирот. Посебна пажња се посвећује оживљавању села кроз категоризацију сеоских домаћинстава и повећању смештајних капацитета у домаћој радиности.

Поред тога развија сарадњу са Тоур операторима, агенцијама и другим привредним субјектима у општини, округу, земљи и иностранству.

Наступима на свим значајнијим сајмовима у земљи и појединим у иностранству, ТО Пирот активно настоји да туризам буде доминантна грана привреде са могућностима за упошљавање и зараду становништва што води укупном бољитку целе заједнице.

Упознајте Пирот, његове људе, љубазност, говор, културу, традицију, као и фантастичне природне лепоте и туристичке атракције.

Велико богатство духовне и материјалне културе чине овај крај неисцрпним и познат по називу „ Мали Јерусалим“, по Пиротском ћилиму, качкаваљу, Пиротском јагњету, пегланој кобасици, фолклору, обичајима и рукотворинама везаним за ово подручје, као и обиљем етнографско уметничких мотива као ретко где у Србији!

topirot.com