Туристичка организација Мионица

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ МИОНИЦА

Туристичка организација Мионица, са седиштем у Мионици, већ дуги низ година успешно се бави промоцијом туризма у нашем крају. Са богатом туристичком понудом, наша општина се издваја јер на малој географској површини чува и негује велики број туристичких, културно-историјских, сакралних и природних блага. То богатство је поспешило развој сеоског, бањског и верског туризма, а знатно утиче и на многобројне посете страних туриста из свих земаља.

Из наше понуде свакако издвајамо Струганик, родну кућу војводе Живојина Мишића, Парк природе Рибница у ком се налази Рибничка пећина, манастир апостола Петра и Павла, затим Бању Врујци, Музеј камена, Кућу чаја, Ткачки двор и многобројна сеоска туристичка домаћинства која посетиоцима пружају незабораван угођај посебно у овом периоду.

ТО Мионица

Јесен у Мионици је бајковита почев од изгледа природног пејзажа прошараног најлепшим бојама, до ширења топлих мириса зимнице, џема, слатког, ракије… За љубитеље праве традиционалне хране, наша домаћинства су право место. Место на ком се приређује традиционални дочек увек праћен топлином и срдачношћу.

Манифестације које се организују на територији наше општине су бројне. Базиране су на култури, едукацији, спорту али и забави. Најпознатија је „Мишићеви дани“, манифестација која се реализује у корак са временом, али у бити чува лик и дело нашег славног војводе. Затим, „Врујачки извори“, манифестација којом чувамо традицију и старе занате, „Мионица отвореног срца“, „Дани Милана Ракића“, „Светосавска академија“, „Ускршње радовање“, „Михољски сусрети села“ и многе друге. Поред тога, Мионица је сваке године домаћин током реализације спортских догађаја ко што су „Бициклистичка трка кроз Србију“ и „Рели“.

Туристичка организација Мионица свакодневно ради на ширењу и обогаћивању туристичке понуде, што туристи који нам долазе виде, осећају, доживљавају и управо се због тога поново враћају у Мионицу, која им нaкон првог боравка постане стална дестинација за излете и одмор.

Посетите нашу интернет презентацију: visitmionica.com

Пратите нас на друштвеним мрежама: facebook.com/mionicaturizam