Туристичка организација Златибор

Туристичка организација Златибор је основана 1995. године. Основне делатности организације су унапређење и промоција туризма Златибора, подстицање изградње туристичке инфраструктуре и уређење простора, организовање и учешће у туристичким и другим манифестацијама и скуповима, као и друге активности које су непосредно везане за туризам.Туристичка организација настоји да јавности што боље презентује туристичку понуду Златибора, тако да се највећи део напора усмерава на израду писаних и аудио-визуелних средстава које дистрибуира на самом Златибору, као и на разним презентацијама у земљи и иностранству.

Такође, организација настоји да побољша квалитет туристичког производа Златибора и стално ради на побољшању свих фактора који могу имати утицаја на њега. Последњих година доста је учињено на развоју туристичких микро дестинација тако да се већ у близини свих туристичких атракција развија и сеоски туризам.

За госте Златибора се свакодневно организују и веома квалитетни излети у пратњи стручних туристичких водича. Најпопуларнији су излети до Стопића пећине, Музеја „Старо село“ у Сирогојну и Гостиљских водопада. А туристи радо посећују и тематске паркове (Авантура, Дино парк, Каубојски град), а радо се провозају златиборском „Голд гондолом“.

Туристичка организација „Златибор“ спада у ред најуспешнијих туристичких организација у Србији, што потврђују многобројне престижне награде добијене од еминентних институција из области туризма и привреде. Више од 300 хиљада посетилаца, са више од милион ноћења годишње, сведочи о успешном раду Туристичке организације „Златибор“.

Циљ је да Златибор постане још атрактивнија и занимљивија туристичка дестинација, и оправда очекивања бројних туриста који се за Златибор и његове природне лепоте емотивно вежу и постану стални гости наше планинске лепотице.

Контакт:

Туристичка организација Златибор
Адреса: Миладина Пећинара број 2, 31315 Златибор,
Телефон: +381 31 841 646
Мејл: zlatibor@zlatibor.org.rs
Интернет адреса: www.zlatibor.org.rs
Инфо центар: +381 31 845 103
Мејл: info@zlatibor.org.rs
Skype: turisticka.organizacija.zlatibor

ЗЛАТИБОР ЗА МЛАДЕ

ЗЛАТИБОР ЗА СЕНИОРЕ

ЗЛАТИБОР ЗА ПОРОДИЦЕ

ИСТРАЖИ ЗЛАТИБОР

НОВА ФОНТАНА НА ЗЛАТИБОРУ

УКУСИ ЗЛАТИБОРА