Доловачка Штрудлијада

Удружење жена ‘’Доловке‘’ са 30-ак чланица, се више од 25 године бави укључивањем жена у мисију очувања традиције старих заната, рукотворина, као и популаризацији изради колача по старим рецептурама, у овом случају познатом банатском колачу. Удружење жена ‘’Доловке‘’ посетило је већи број сајмова, фестивала и манифестација и у тим приликама освојиле многобројна признања, пехара и сертификата.

Доловачка Штрудлијада је заштитни знак Удружења, која се одржава сваке прве суботе у септембру већ 23 година, а која је брендирана жигом, добијеним од стране Завода за заштиту интелектуалне својине.

Велики број учесника и посетилаца, добра организација и пријатна атмосфера, резултирало је томе да је Доловачка штрудлијада водећа манифестација у Општини Панчево и Јужном Банату. Штрудлијада је уврштена пре пар година у Топ 10 фестивала хране у Републици Србији као и номинација у 3 традиционалне манифестације у Републици Србији од стране Привредне коморе Србије. А оно на шта су посебно поносне је да су поред осам првих места на Сајму хране и пића у Београду добиле и два пута добијен Сајамски сертификат за робну марку из Србије за колач штрудлу.