www.tourismsid.rs

Email: tourismsid@gmail.com

Туристичка организација Шид је основана 2008. године када су почели и први организовани облици туризма у општини Шид. Основана је као јавна установа од стране Скупштине општине Шид са намером да општина Шид постане видљива на туристичкој карти Србије. Неких претходних облика постојања није било. Од 2008. године па све до данас Туристичка организација Шид извршава своју мисију, а то је да на најбољи могући начин, а у складу са могућностима, промовише све природне и културно-историјске знаменитости на територији општине Шид.

У оквиру Туристичке организације Шид ради Туристички инфо центар, смештен у центру града Шида и представља идеалну полазну тачку за обилазак општине Шид. Овде се могу добити све информације које су потребне једном туристи, као и штампани рекламни материјал. У склопу објекта се налази и сувенирница. Туристички инфо центар јеотворен за све посетиоце радним даном од 07:00 до 15:00, а такође се отвара и викендом за све претходно најављене посете.

Туристичка организација Шид има своју водичку службу на Спомен обележју „Сремски фронт“( знаменитом меморијалном комплексу подигнутом у част палим борцима у завршним борбама током Другог светског рата) који је отворен за све посетиоце сваким даном од 07:00 до 19:00. Све посете могу, али није неопходно, да се најаве директно водичкој служби Спомен обележја или преко Туристичке организације Шид.